שירות לקוחות בטל: 03-9511811 | משלוח חינם בהזמנה מעל 300 ₪

שירות לקוחות בטל: 03-9511811

מאמאדלה
כל מה שכדאי לדעת על הנקה ושאיבה

אחסון והפשרה של חלב אם

כיצד לאחסן להקפיא ולהפשיר חלב אם

חלב אם שאוב הוא המזון הטוב ביותר כשאת לא בסביבה. אז איך מאחסנים את החלב ומשתמשים בו בבטחה?
אם את חוזרת לעבודה, לשיעור כושר או פשוט רוצה שבן הזוג שלך יאכיל את התינוק, את יכולה לשאוב את החלב שלך ולאחסן אותו . חלב שאוב שומר על מרבית היתרונות הבריאותיים שלו, כך שגם אם את מחמיצה ארוחה, חלב שאוב טוב יותר לתינוק שלך מכל סוג של פורמולה. היגיינה חיונית כדי להבטיח כי חלב מאוחסן בטוח לתינוקך – המשיכי לקרוא כיצד לאחסן חלב אם כמו שצריך.

איזו שיטת אחסון חלב אם היא הטובה ביותר?
חלב אם עדיף על פני פורמולה – אך חלב אם טרי עדיף על פני חלב מקירור, וחלב מקירור עדיף על חלב מהקפאה. הסיבה לכך היא שלחלב הטרי תכונות לחימה בחיידקים והוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ושומן בהשוואה לחלב בקירור או קפוא.

כמה זמן לאחסן את חלב האם השאוב שלך?
אם שאבת חלב אם בצורה נקייה ובטוחה, את יכולה לאחסן אותו בטמפרטורת החדר, במקרר או במקפיא, תלוי כמה מהר את רוצה להשתמש בו. עקבי אחר ההנחיות הבאות:
הנחיות אחסון לחלב אם שאוב טרי (עבור תינוקות בריאים)

מקום אחסון טמפרטורת חדר
16 °C – 25 °C
מקרר
4 °C  ומטה
מקפיא

-18 °C  ומטה

חלב מופשר
זמן אחסון מומלץ הטוב ביותר 4 שעות.

עד 6 שעות לחלב שנשאב בתנאים מאוד נקיים*

הטוב ביותר עד 3 ימים.

עד 5 ימים לחלב שנשאב בתנאים מאוד נקיים*

הטוב ביותר עד חצי שנה.

עד 9 חודשים לחלב שנשאב בתנאים נקיים מאוד*

עד שעתיים בטמפרטורת חדר.

עד 24 שעות במקרר.

אין להקפיא שוב.

ניתן לקבל מגנט המפרט את זמני האחסון המומלצים לחלב אם בכל נקודות המכירה למוצרי ההנקה של מדלה.

* תנאים נקיים מאוד פירושם להקפיד על ההנחיות בנושא ניקוי וחיטוי משאבת החלב. הנחיות אלה לאחסון והפשרת חלב אם הינן המלצה – צרי קשר עם יועצת ההנקה למידע נוסף.
אם תינוקך נמצא בפגייה, יתכן ובבית החולים יש המלצות מחמירות יותר לניקוי ואחסון.
אם את מאחסנת חלב שאוב, צייני תמיד את הכמות והתאריך בו נשאב על הבקבוקים או השקיות.

הנחיות לשימוש בחלב אם שאוב
חלב אם מאוחסן נוטה להיפרד לשכבות, כאשר השומן (השמנת) עולה למעלה. מערבבים בעדינות את הבקבוק כדי לערבב את השכבות לפני האכלת תינוקך. בחישה או טלטול נמרצים עלולים לפגוע בחלק מהמרכיבים התזונתיים והמגנים של החלב
כאשר תינוקך ניזון מחלב אם שאוב מכוס או בקבוק, חיידקים מפיו יכולים להיכנס לחלב. מסיבה זו, עדיף לזרוק כל שארית, תוך שעה עד שעתיים מההאכלה הראשונית שלו. כדי להימנע מבזבוז חלב שאוב, כדאי לאחסן אותו בכמויות קטנות, ולהשתמש רק במה שצריך.

כיצד לאחסן חלב אם במקרר
• קררי את החלב בהקדם האפשרי לאחר השאיבה.
• אחסני את החלב בבקבוקי חלב אם נקיים או בשקיות אחסון המיוצרים מחומרים ללא BPA.

  • ניתן לצרף חלב שאוב לאותו מיכל, בתנאי שהחלב באותה טמפרטורה. אל תוסיפי חלב בטמפרטורת גוף לחלב מקורר.
    • אחסני חלב אם בחלק הקר ביותר של המקרר – מאחור, על המדף שמעל תא הירקות. אל תשמרי אותו בדלת המקרר.

כיצד לאחסן חלב אם במקפיא
הקפיאי את החלב שלך בהקדם האפשרי לאחר השאיבה.
• ניתן לצרף חלב שאוב לחלב  קפוא, בתנאי שהחלב שתרצי להוסיף מתקרר במקרר לפני כן. אל תוסיפי חלב בטמפרטורת גוף לחלב קפוא.
• להפשרה קלה יותר ובזבוז מינימלי, אחסני את החלב שלך במנות קטנות (פחות מ- 60 מ"ל). ניתן לשלב כמויות לאחר הפשרה.
• בדקי שמיכלי האחסון שברשותך מתאימים למקפיא – מוצרים מסוימים (כמו בקבוקי זכוכית) עשויים להיסדק בטמפרטורות נמוכות מאוד. שקיות לאחסון חלב אם של מדלה הן אידיאליות לאחסון חלב אם במקפיא מכיוון שהן מוגנות להקפאה, מוכנות לשימוש ונוחות לסימון.
• אל תמלאי בקבוקים או שקיות יותר משלושת רבעים, שכן חלב אם מתרחב במהלך ההקפאה.
• אחסני חלב אם בחלק האחורי של המקפיא במקום בו הטמפרטורה הכי קבועה. הרחיקי אותו מדפנות המקפיא.

שימוש בחלב קפוא
• ניתן להפשיר חלב אם במקרר, בדרך כלל בסביבות 12 שעות. לחלופין, החזיקו את הבקבוק או שקית החלב הקפוא תחת מים זורמים חמים (מקסימום 37 ° C ). אל תשאיר חלב אם קפוא להפשרה בטמפרטורת החדר.
• לאחר הפשרה מלאה, יש לשמור את החלב בטמפרטורת החדר למשך שעתיים לכל היותר או במקרר עד 24 שעות.
• אין להפשיר ולא לחמם חלב אם קפוא במיקרוגל או במים רותחים. אלה עלולים לפגוע בתכונותיו התזונתיות ולגרום לכוויה.
• חלב אם מופשר בטמפרטורת החדר יש להאכיל תוך שעתיים.
• לעולם אל תקפיאי מחדש חלב אם לאחר הפשרתו.

איך לחמם את חלב האם שלך
תינוקות בריאים יכולים לשתות חלב אם בטמפרטורת החדר או לחמם לטמפרטורת הגוף. לחלקם יש עדיפות, לאחרים נראה שלא אכפת.
• כדי לחמם את החלב שלך, הכניסי את בקבוק החלב או השקית לכוס, כד או קערה עם מים פושרים למשך מספר דקות כדי להביא אותו לטמפרטורת הגוף (37 מעלות). אל תאפשרי לטמפרטורה לעבור מעל 40 מעלות צלזיוס ואל תשתמשי במיקרוגל, מכיוון שהדבר עלול לחמם את החלב יתר על המידה.
• מערבבים בעדינות את הבקבוק או השקית, בלי לנער או לבחוש, כדי לערבב כל שומן מופרד (ראה לעיל).

מדוע חלב האם המאוחסן שלי מריח מוזר?


יתכן ותבחיני כי חלב אם מקירור או הפשרה יכול לעיתים להריח אחרת. הסיבה לכך היא שאנזים הנקרא ליפאז מפרק שומנים ומשחרר חומצות שומן – תהליך המסייע במניעת צמיחת חיידקים מזיקים.
יש אימהות המדווחות כי לחלב שלהם יש ריח של סבון. אך אם עקבת אחר כל ההנחיות לאחסון בטוח, החלב בטוח לשימוש.


אחסון חלב אם תוך כדי תנועה

אם את צריכה להעביר את החלב שלך בין עבודה לבית או למעון, השתמשי בצידנית

למידע נוסף על שאיבה ואחסון חלב בתנועה, קראי את המאמר שלנו בנושא שאיבה בדרכים.

שתף את המאמר:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print
דילוג לתוכן